Naujos galimybės vaikų su autizmu ir Dauno sindromu problemų sprendimui. Čigong masažo programa vaikui ir šeimai.

Dr. Louisa Silva praktikuoja kinų čigong (qigong) masažo techniką.
03 Rgp 2012

2012 m. balandžio ir birželio mėnesiais Klaipėdos universitete ir dviejose Klaipėdos miesto ugdymo įstaigose vyko profesorės Louisos Silvos (JAV) vedami čigong (qigong) masažo tėvų ir specialistų mokymai, kurie organizuoti primą kartą ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

Čigong masažo terapija yra švelnių judesių ir ji nesukuria jokios rizikos vaikui, jeigu ji atliekama teisingai. Todėl prof. L. Silva skiria didelį dėmesį tėvų ir specialistų mokymams, kurie skirti ne tik suteikti žinias apie masažą, bet išmokyti tėvus ir specialistus dirbti partnerystėje. Tėvams, auginantiems vaikus su autizmu iki 6 metų amžiaus ir vaikus su Dauno sindromu iki 4 metų amžiaus, rekomenduojame kreiptis į prof. Louisos Silvos mokymus sėkmingai baigusius ir apie tai liudijinčius sertifikatus turinčius specialistus, kurie dirba Klaipėdos miesto „Svetliačiok“ ir „Sakalėlio“ ugdymo įstaigose ir „Ostemedos“ reabilitacijos centre.

Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto mokslininkai atliko mokslinį tyrimą apie šio metodo taikymo galimybes ir efektyvumą Lietuvoje. Prof. Louisos Silvos ilgamečiai tyrimai JAV moksliškai įrodė, kad čigong masažo terapija pagerina mažamečių vaikų su autizmu ir Dauno sindromu elgesį, raidą ir sumažina tėvų patiriamą stresą dėl neįgalaus vaiko auginimo. Čigong masažą dariusių šeimų patirtys JAV liudija apie ryškius vaikų su minėtomis negaliomis raidos ir sensorikos pokyčius – pradėjo kalbėti, geriau miega, labiau koncentruoja dėmesį, interaktyviau komunikuoja, tėvai patiria mažiau streso. Lietuvoje atliktas pilotažinis ir plėtojami tolimesni tyrimai liudija analogiškas patirtis dėl pozityvios vaiko su autizmu ir DS raidos, elgesenos ir sumažėjusio tėvų streso.

Daugiau apie mokslinius čigong masažo tyrimus ir tėvų bei specialistų mokymus Lietuvoje galite rasti informacijos Klaipėdos universiteto svetainėje arba tiesiogiai kontaktuojant su tėvų/specialistų mokymų ir mokslinio tyrimo Lietuvoje koordinatore doc. dr. Rita Vaičekauskaite.

Share