Asociacija „Kitoks vaikas“ dalyvavo konferencijoje Klaipėdoje

Asociacija „Kitoks vaikas“ dalyvavo konferencijoje Klaipėdoje
14 Geg 2014

Asociacija „Kitoks vaikas“ gegužės 9 dieną dalyvavo ir skaitė pranešimą Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos bei Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos ir Klaipėdos universiteto organizuotoje konferencijoje „Psichikos sveikatos strategijos nuostatų įgyvendinimas Lietuvos mokyklose: priemonės, sprendimai, problemos“. Konferencijos tikslas – aptarti ir aktyvinti švietimo ir kitų specialistų veiklą ir bendradarbiavimą siekiant užtikrinti Psichikos sveikatos strategijos nuostatų sėkmingą įgyvendinimą ir psichikos sveikatos sutrikimų prevenciją, įgyvendinti Lietuvos Respublikos Seimo 2013 m. gruodžio 19 d. nutarimą Nr. XII-706 Dėl 2014 metų paskelbimo vaikų sveikatos metais ir aptarti Vaikų sveikatos metų stiprinimo priemonių plano, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2014 m. kovo 26 d. nutarimu Nr. 271 vykdymą. Dalyviai – mokslininkai ir praktikai: psichologai, socialiniai ir specialieji pedagogai, savivaldybių administracijų švietimo padalinių, Pedagoginių psichologinių tarnybų darbuotojai, visuomenes sveikatos priežiūros specialistai ir kt. – iki 300 dalyvių.

Asociaciją „Kitoks vaikas“ atstovavo ir pranešimą „Autizmą turinčio vaiko ugdymas. Realybė ir lūkesčiai“ skaitė asociacijos valdybos narė Eglė Dučinskienė:

Autizmas – ne liga, tai neurologinis sutrikimas. Autizmo spektro sutrikimo simptomai nėra visiems vienodi. Autizmą galima apibūdinti kaip sutrikimą su labai įvairiais simptomais. Šeima, kuriai likimas lėmė autizmo sutrikimą pažint iš arti, gali geriausiai įvardinti pagalbos savo vaikui būdus. Būtent tokios šeimos ir yra iniciatorės didelių teigiamų pokyčių, kuriant efektyvią ugdymo paslaugų sistemą, kuri būtų veiksminga vaikui ir patogi šeimai.

Share