Seminaras Kaune: „Darbas su autizmo spektro ir kitų raidos sutrikimų turinčiais vaikais – vizualinės pagalbos taikymas“

Seminaras Kaune: „Darbas su autizmo spektro ir kitų raidos sutrikimų turinčiais vaikais – vizualinės pagalbos taikymas“
24 Kov 2015

2015 m. balandžio 7 d., 10.00 val. Kauno Kovo 11-osios vidurinės mokyklos salėje (Kovo 11-osios g. 50) vyks kvalifikacijos tobulinimo seminaras „Darbas su autizmo spektro ir kitų raidos sutrikimų turinčiais vaikais. Vizualinės pagalbos taikymas“.

Vaikų, turinčių autizmo spektro sutikimą ir kitus raidos sutrikimus, girdimasis suvokimas yra daugiau ar mažiau pažeistas, todėl jiems gerai sekasi mokytis vizualinio suvokimo pagalba. Informacijos pateikimas per girdimąjį suvokimą – kalbą – apsunkina vaikų galimybę išmokti. Todėl palaipsniui jų žinių ir gebėjimo lygis pradeda atsilikti nuo bendraamžių.

Mokymų metu bus aptariami šie aspektai:

  • Kaip simboliai (piktogramos) gali pagerinti kalbos vystymąsi ir taip vaikams su autizmo spektro ir kitais raidos sutrikimais suteikti galimybę bendrauti.
  • Kaip be verbalinių paaiškinimų galima išmokyti naudoti matematikos įgūdžius mechaniškai.
  • Kaip įvairūs tvarkaraščiai, taisyklių sąrašai ir dienoraščiai gali padėti suprasti, ko norima iš vaiko ir pagerinti jo elgesį bei padėti suvokti įvairias laiko sąvokas.
  • Kaip paprastos socialinės taisyklės ir savisauga gali būti paaiškinama vizualiai.
  • Kaip naudojant vizualines priemones galima padėti vaikui suprasti emocijas ir išmokyti jas valdyti. Kaip šis įgūdis palengvina vaiko integraciją į visuomenę.

Mokymų dalyviai dirbs grupėse, kuriose iš arčiau susipažins su anksčiau minėtų vizualinių priemonių naudojimu.

Lektoriai: Jevgenija Lotach, Giedrė Skaisgirytė, ISADD Lietuva (intervencinės paslaugos autizmui ir lėtesniam vystimuisi) specialistės.

Seminaro trukmė – 6 val.

Dalyvių skaičius grupėje – 40 klausytojų.

Registruotis Šiaulių miesto savivaldybės švietimo centro telefonu (8 41) 525 983, mob. tel. 8 652 25122 arba per Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo centro internetinės svetainės registracijos puslapį.

Dalyvio mokestis – 20 € (69.05 Lt).

Mokėti galima grynais arba išankstiniu pavedimu į sąskaitą Nr. LT73 7300 0100 8725 3055 AB bankas „Swedbank“, banko kodas 73000.

Susidarius 35 žmonių grupei, lektoriai gali atvykti į bet kurį miestą ar įstaigą ir pravesti mokymus.

Seminaro organizatoriai: asociacija „Kitoks vaikas“ ir Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo centras.

Share