Kelionė po netobulus pasaulius – geriausi filmai apie autizmą

Kelionė po netobulus pasaulius – geriausi filmai apie autizmą
11 Geg 2015

Per pastarąjį ketvirtį amžiaus, nufilmuota apie 40 filmų, kuriuose rodomi žmonės, turintys autizmo spektro sutrikimų. Žymiausi jų – „Forestas Gampas“ ir „Lietaus žmogus“. Štai – dar keletas kino juostų, kurios dažnai, bet labai nepelnytai, lieka nepastebėtos.

Temple Grandin (2010)

IMDB: 8,4

Tai – biografinė autistės Temple Grandin istorija. Ši moteris tapo viena žymiausių mokslininkių, modernizavusių gyvulių skerdyklas ir padariusi jas humaniškesnėmis.

My Name is Khan / Mano Vardas Khanas (2010)

IMDB: 8,0

Rizvanas Khanas, musulmonas iš Pakistano, atvažiuoja iš San Francisko ir gyvena ten su broliu ir jo sužadėtine. Rizvanas, turintis Aspergerio sindromą, įsimyli induistę Mandirą. Nepaisant šeimos protestų, jie susituokia ir kartu pradeda nedideli verslą. Jie gyvena laimingai iki 2001 metų rugsėjo 11 d. kada požiūris į musulmonus smarkiai pasikeičia. Kai įvyksta tragedija, Mandira morališkai palūžta, ir jų santykiai pakrinka. Rizvanas pasimetęs ir labai nusiminęs dėl to, kad jo gyvenimo meilė jį paliko. Kad ją susigražintų, net pats to nežinodamas Rizvanas patraukia į jaudinančią ir įkvepiančią kelionę per visą Ameriką.

Mary and Max / Merė ir Maksas (2009)

IMDB: 8,2
Obuolys.lt

Tikra draugystės istorija, sujungusi laiškais 8-erių vienišą mergaitę Merę iš Melburno ir 44-erių žydų kilmės ekscentrišką vyrioką Maksą iš Niujorko. Ji tik norėjo patikrinti mamos išsakytą tiesą ir sužinoti, ar tikrai Australijoje vaikai gimsta alaus bokaluose, o Amerikoje atsiranda konservuotų pupelių dėžutėse.

The Big Bang Theory / Didžiojo sprogimo teorija (2007– )

IMDB: 8,5

2007 metais pradėtas rodyti televizijos serialas. Naujoji dviejų fizikų, kuriems sunkiai sekasi bendrauti, kaimynė parodo, kaip mažai jie pažįstą pasaulį už laboratorijos ribų.

I Am Sam / Aš esu Semas (2001)

IMDB: 7,6
Obuolys.lt

Filme papasakota nepaprasta istorija apie Semą Dosoną, žmogų su nežymia protine negalia, kuris tiesiog pamišęs dėl garsiosios grupės The Beatles, ir vienas, padedant artimiausiems draugams, augina dukrą.

What’s Eating Gilbert Grape / Kas graužia Gilbertą Greipą (1993)

IMDB: 7,8

1993 metais Leonardo Di Kaprio buvo nominuotas Oskarui už geriausią antro plano vaidmenį šioje keistoje istorijoje. Gilbertas gyvena su savo motina, kurios 500 svarų svoris sukelia daug nepatogumų. Jis dar turi prižiūrėti savo jaunesnįjį brolį Arnį. Jį taip pat slegia nekenčiamas darbas ir mažo miestelio atmosfera. Gilberto pasaulį aukštyn kojomis apverčia jaunos ir gražios merginos iš Mičigano atsikraustymas į miestelį.

Šaltinis: RIA Novosti

Share