Švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė: turime padėti autizmo spektro sutrikimą turintiems vaikams

Švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė: turime padėti autizmo spektro sutrikimą turintiems vaikams
08 Bal 2016

 

Balandžio 7 d. švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė susitiko su Jura Tender, tarptautiniu mastu pripažinta autizmo sutrikimų lietuvių kilmės specialiste iš Australijos. Susitikimo metu konstatuota, kad Lietuvoje padaryta nepakankamai, kad tokiems vaikams būtų laiku ir tinkamai nustatyta diagnozė, skirta profesionali terapija, o jų įtraukimo į švietimo sistemą išlieka daugiau deklaratyvi, nes įvairių grandžių švietimo specialistams, mokytojams,  nepakanka žinių ir gebėjimų dirbti su tokiais vaikais.

„Turime pripažinti, kad  kitaip pasaulį suvokiantys vaikai yra mūsų visuomenės dalis, jie turi būti kartu darželyje, mokykloje, atrasti sau vietą suaugusiųjų gyvenime. Negalime leisti, kad tūkstančiams kitokius vaikus auginančių šeimų nebūtų prieinamos tinkamos sveikatos, švietimo paslaugos“, – sako ministrė A. Pitrėnienė.

Švietimo ir mokslo ministrė pavedė sudaryti darbo grupę, kuri per artimiausius mėnesius parengtų tarpinstitucinį  Autizmo spektro sutrikimą turinčių vaikų kompleksinės pagalbos ir įtraukimo veiksmų planą.

Balandžio 2-ąją, minint Pasaulinę autizmo dieną, atkreiptas didesnis dėmesys į vaikų, turinčių autizmo spektro sutrikimą, įtraukimo problemas. Statistika atskleidžia, kad šį sutrikimą turi vienas iš 68 vaikų. Lietuvoje kasmet šis sutrikimas nustatomas daugiau kaip 350 vaikų.

Šaltinis: Švietimo ir mokslo ministerija

Share