Ar Jungtinė Karalystė išliks draugiška autistams?

Ar Jungtinė Karalystė išliks draugiška autistams?
27 Bir 2016

Jungtinėje Karalystėje autizmo sutrikimų turinčius vaikus auginantys tėvai susirūpinę: ar šalis sugebės patenkinti jų poreikius po išstojimo iš Europos Sąjungos?

Jau suaugusio, dvidešimt dviejų metų vyro Danny mama Virginia Bovell pasakoja apie sūnų, kuris mąsto kaip dviejų metų vaikas. Prieš trejetą metų chirurgas iš Lenkijos išgelbėjo Danny gyvybę pašalindamas krešulį. Šiuo metu jį prižiūri Lukas. Jis atvykęs iš Čekijos. Projekto vadovas yra iš Ispanijos. Jo pagalbininkas – iš Italijos. Kiti darbuotojai yra iš Graikijos, Italijos ir Vengrijos. Visi be galo rūpestingi, gabūs ir darbštūs. Visi buvo priimti organizuojant konkursus ir sutiko dirbti už žemesnį nei JK įprasta atlyginimą.

Taigi, Danny išties turi betarpiškos Europos Sąjungos patirties. Jis nesupranta statistikos, nelabai nutuokia, kas yra nepriklausomybė, bet su meile deda Luko nuotrauką savo tvarkaraščio lentoje, nes laukia, kada vėl galės jį pamatyti.

Todėl Danny mama Virginia susirūpinusi ir, turbūt, ne be pagrindo.

Visą straipsnį angliškai galite skaityti The Guardian dienraštyje.

Ar turite pažįstamų, o gal patys emigravote, nes Jungtinė Karalystė buvo ta šalis, kuri sugebėjo geriau atsiliepti į jūsų poreikius? Kokios mintys kyla po Brexit referendumo?

Share