ABA terapiją finansuos didžiausia JAV sveikatos draudimo kompanija

ABA terapiją finansuos didžiausia JAV sveikatos draudimo kompanija
13 Spa 2016

Artėjant 2017-iems, didžiausia sveikatos draudimo kompanija Jungtinėse Amerikos Valstijose, United Healthcare, į visus standartinius draudimo paketus įtraukė ir taikomosios elgesio analizės terapijos (ABA) finansavimą. Tai – bene beprecedentinis atvejis, kuomet tokios patirties ir masto kompanija ABA išskiria iš kitų autizmo spektro sutrikimų terapijos formų ir imasi finansuoti jos taikymą.

„Tai – vienas didžiausių žingsnių į priekį. Atsiveria durys naudotis ABA terapija toms šeimoms, kurioms jos reikia“, – sakė Lorri Unumb, organizacijos „Autism Speaks“ viceprezidentė valstijos vyriausybės reikalams. „Norėdami padėti šeimoms, kurios kreipėsi į mus pagalbos, daugelį metų vaikščiojome po kabinetus: valstijų vyriausybėse, įvairiose kompanijose ir kitur. Buksavome. Ir štai – didžiausia šalies sveikatos draudimo kompanija pripažino ir standartizavo taikomosios elgesio analizės (ABA) draudimo finansavimą!“

Daugelis „Autism Speaks“ savanorių taip pat nesitvėrė džiaugsmu. Viena iš jų, Kristin Jacobson, gyvenanti Kalifornijoje, sakė: „Spėju, kad prisiartino metas, kada visa šalis nustos ignoruoti autizmo problemą!”

„United Healthcare sprendimas,   sveikintinas bei siektinas pavyzdys, kuris rodo, kaip praktiškai, o ne teoriškai turi būti rūpinamasi savo piliečiais.  Tai išties beprecedentinis atvejis, kai valstybės lėšos pasieks tikslinę grupę, ir nebus švaistomos imituojamoms, neveiksmingoms paslaugoms bei sprendimams“, – sakė asociacijos „Kitoks vaikas“ valdybos pirmininkė.

Asociacija „Kitoks vaikas“ jau daugiau kaip keletą metų beldžiasi į Sveikatos apsaugos, Socialinės apsaugos ir darbo,  bei Švietimo ir mokslo ministerijų duris ir siekia, kad taikomoji elgesio analizė (ABA) taptų prieinamos visoms šeimoms. Kaip rodo kitose šalyse atlikti moksliniai tyrimai bei nacionalinė praktika, ši terapijos forma, ypač atliekant ankstyvają intervenciją, yra veiksmingiausia ir efektyviausia. Tai atspindi ir šis didžiausios sveikatos draudimo kompanijos Jungtinėse Amerikos Valstijose, „United Healthcare“, žingsnis.

Share