Balandžio 2 d. – Pasaulinė autizmo supratimo diena

Balandžio 2 d. – Pasaulinė autizmo supratimo diena
01 Bal 2013

Autizmą turinčių žmonių skaičius didėja visame pasaulyje, todėl ši problema kasdien vis aktualesnė. 
2007-tųjų metų gruodžio 18 dieną Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja balandžio 2-ąją dieną paskelbė Pasauline autizmo diena, kurios tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į autizmą, kaip į ypač galingai plintančią sveikatos krizę, paskatinti ankstyvą diagnostiką bei pagalbą.

Ketvirti metai pasaulio bendruomenė balandžio 2 –ąją Autizmo supratimo dieną pažymi naudodama mėlyną spalvą. Mėlynai nušvinta ne tik žymiausi pastatai – Sidney opera pastatas (Australija,) Akbaro bokštas Barselonoje (Ispanija), gamtos stebuklas Niagaros krioklys (Kanada),didingoji Kristaus statula Rio De Janeiro (Brazilija) bet ir žmonių, susijusių su autizmo sutrikimu ir neabejingų šios negalės paliestiems, privačių namų kiemai.

melyna-sauluteKviečiame paminėti šią dieną – nupiešti mėlyną saulutę, kurios mėlyna šviesa visą savaitę nuo balandžio 2-os iki 9-os dienos, sklindanti iš mūsų namų, biurų, mokyklų langų atkreiptų dėmesį į autizmą, kaip didėjančią sveikatos krizę.

Raginam visus, kaip nors susijusius su šia problema, visuomenės informavimo institucijas, stengtis šią dieną pvaiešinti informaciją apie autizmą, jo keliamas problemas ir galimas pagalbas. Tik geranoriškumas ir supratimas gali nemažai pasitarnauti autizmo keliamų problemų sprendimui.

Autizmo supratimo dienai paminėti Vilniaus Prano Mašioto pradinė mokyklos 1a klasės mokiniai piešė mėlynas saulutes. Tegul mėlynų saulučių šviesa sklinda iš vaikų darbelių bei parodo mūsų supratimą šios negalios ištiktiems žmonėms. Pasižiūrėkite ir daugiau darbų »

Share