Lylio, rasotiems vainikams, lylio… Švęskime Rasas kartu

Lylio, rasotiems vainikams, lylio… Švęskime Rasas kartu
06 Bir 2014

Susitikime RASELIŲ ŠVENTĖJE, kuri vyks birželio 14 dieną Juros Tender sodyboje – Telšių rajone, Užminijų kaime 1, Žarėnuose. Lauksime Jūsų nuo 12 val.

Rasos šventė turi labai senas tradicijas. Anksčiau ją švęsdavo jau nuo maždaug gegužės pabaigos. Rasa senojoje tradicijoje – tai esminė gyvybės apraiška.

Pasiimkime vaikus, gerą nuotaiką. Daug įdomių naujienų žada papasakoti ką tik iš JAV vykusios tarptautinės ABA konferencijos grįžusi ISADD Lietuva vadovė Jura Tender. Elgesio konsultantė Virginija Juškevičiūtė duos gerų patarimų kaip panaudoti Britanijos gerąsias patirtis organizuojant kitokių vaikų gyvenimą. Profesorė Audronė Prasauskienė pasidalins naujienomis apie planuojamą konferenciją Lietuvoje bei negalios akademijos steigimą. LSMU psichologijos katedros profesorė Nida Žemaitienė su studentais ateis mums į pagalbą – jie mūsų vaikams pabus Draugais.

Vakare visų laukia siurprizas – krivis Vladas Rutkūnas parodys senasias Rasų šventės apeigas. Kupoliausime, dainuosime ir šoksime prie laužo, prausimės vandeniu ir supsimės. Katile, ant ugnies virsime bendrą draugystės arbatą.

Atsivežkite vaišių sau ir draugams. Bus bendri pietūs. Už juos galėsite atsiskaityti vietoje –apie 10 Lt žmogui. Kadangi šventė užtruks, pasirūpinkite palapinėmis, priemonėmis nuo uodų ir lietaus, patiesalais ant žemės, šiltesniais rūbais, galvos dangalais.

Gyvenkim nuolat ieškodami savo paparčio žiedo – nesvarbu, sniego ar obelų žiedų pūgoje, ar žemaitijos žydinčiuose laukuose…

Tęskime senolių tradicijas ir būkime kartu!

Share