„Kitoks vaikas“ konferencijoje „Esame skirtingi, bet vienas kitam reikalingi“

„Kitoks vaikas“ konferencijoje „Esame skirtingi, bet vienas kitam reikalingi“
17 Bal 2015

Asociacija „Kitoks vaikas“ , bendradarbiaudama su Kauno vaikų abilitacijos centru, 2015 m. balandžio 15 d. dalyvavo Kauno pedagogų kvalifikacijos centre surengtoje respublikinėje konferencijoje „Esame skirtingi, bet vienas kitam reikalingi“. Konferencijos tikslas – tarpinstitucinis bendradarbiavimas teikiant kompleksinę pagalbą vaikams, turintiems autizmo spektro sutrikimų.

Asociacijos „Kitoks vaikas“ direktorė Aušra Stauskienė pristatė pranešimą tema“ Autizmo spektro sutrikimų turinčio vaiko šeimos realybė ir lūkesčiai“.

Pranešime paminėtos pagrindinės asociacijos veiklos sritys:

  1. Šeima, auginanti vaikus su ASS bei specialistai dirbantys su tokiais vaikais, jų palaikymas, finansavimo galimybių paieška; mokymų organizavimas;
  2. Visuomenės informavimas ir švietimas;
  3. ABA – elgesio analizės metodo, kaip inovacijos, diegimas Lietuvoje: mokymai, tarptautinės konferencijos organizavimas.

Daug dėmesio pranešime skirta šeimos situacijai, kuri augina kitokį vaiką: kompleksinė pagalba, psichologinė pagalba po diagnozavimo, vaiko, kuriam diagnozuotas autizmas, kelias. Pabrėžtas ankstyvos diagnostikos svarba ir kuo ankstyvesnė intervencija taikant ABA metodą. Pedagogams atsakyta į klausimą, kodėl tėvai nori, kad jų vaikas, kuriam diagnozuotas autizmo spektro sutrikimas, nori, kad vaikas lankytų ne specializuotą įstaigą. Kodėl šiandien, taip svarbu, kad daugėjant elgesio-emocijų sutrikimų, autizmo atvejų, darželiuose ir mokyklose dirbantys specialistai valdytų pačius efektyviausius elgesio korekcijos būdus bei metodus. Daug dėmesio pranešime skirta ABA metodo, kaip efektyvios pagalbos įrankio darbui su kitokiais vaikais, pristatymui.

Džiugu, kad konferencijoje dalyvavo ir tėvai, ir specialistai  iš ugdymo, švietimo įstaigų, ir medikai, ir universitetų mokslininkai bei švietimo vadybininkai iš Kauno švietimo skyriaus, Kauno PPT tarnybos. Į autizmo problemą pažiūrėta plačiu rakursu. Tikėkimės, kad užsimezgęs glaudus tarpinstitucinis bendradarbiavimas atneš realią naudą visiems konferencijoje dalyvavusiems asmeniškai ir  į jų sritis, o labiausiai naudą pajus šeimos auginančios vaikus, kuriems diagnozuotas autizmas.

Platesnė konferencijos akimirkų galerija >

Share