Socialinės kampanijos apie autizmą: Paslėpta kamera

06 Spa 2015

Amerikiečių psichologai nusprendė atlikti eksperimentą, kurio metu stebėjo kaip žmonės reaguoja į vaiką, besielgiantį ne taip, kaip visi kiti – į berniuką autistą. Pagalbon – paslėpta kamera.

Šis trumpas dokumentinis filmas parodo keturiolikmečio Endriu Goringo (Andrew Goring) istoriją. Kartu su mama jis išsiruošė pavalgyti pietų. Jam tai be galo patinka, bet eiti į viešumą ne visada lengva. Koją kiša autizmas. Endriu mama pasakoja, kad anksčiau būdavo labai sunku:

Jis turi tokių elgesio sutrikimų, kurie neleisdavo laisvai pasirodyti viešai. Vienas šeimos draugas neseniai pasakojo apie vaiką, kurio tėvai buvo įpratę, kad vaikštant parke juos dažnai užgauliodavo, jog „nemoka auginti sūnaus“.

Psichologai nusprendė stebėti žmonių reakciją į vaiką, kuris elgiasi kitaip, nei įprasta. Eksperimento autoriai pasamdė keletą aktorių, kad šie suvaidintų šeimą su dviem vaikais atėjusią pavalgyti restorane. Vienas vaikas – atustas. Dar vienas aktorius vaidino nepatenkintą restorano lankytoją. Netoli Niu Džersio (New Jersey) esančio miestelio maitinimo įstaigoje buvo įtaisytos paslėptos kameros.

Lisa Andrew, Autism Speaks organizaciją atstovaujanti mama, konsultavo kaip situacijos aplinkybes kiek įmanoma priartinti prie realybės.

Šaltinis: AdIndex.ru

Share