Seminaras: „Darbas su normalaus ir aukšto intelekto autizmo spektro sutrikimą bei Aspergerio sindromą turinčiais vaikais“

Seminaras: „Darbas su normalaus ir aukšto intelekto autizmo spektro sutrikimą bei Aspergerio sindromą turinčiais vaikais“
20 Sau 2016

Data: 2016 m. vasario 8 d.
Pradžia: 10.00 val.
Vieta: Kauno kovo 11-osios gimnazijoje (Kovo 11-osios g. 50)
Trukmė – 6 akademinės valandos
Lektoriai: Jura Tender ir „ISADD Lietuva“ komanda

Intelekto sutrikimas dažnai būna tik antrinė problema, atsiradusi dėl komunikacijos trūkumo ar netinkamo ugdymo. Šiuo metu keičiasi protinės ir fizinės negalios suvokimas. Vaikų, turinčių autizmo spektro sutrikimą, kurių intelektas yra normalus arba aukštas, poreikiai dažniausiai yra neatpažįstami ir netenkinami. Šie vaikai dažnai neturi diagnozės ir nustatyto sutrikimo. Todėl vaikams, turintiems Aspergerio ar autizmo spektro sutrikimą, kurių intelektas yra normalus arba aukštas, nesuteikiama tinkama pagalba ir jie susiduria su mokymosi sunkumais, negeba elgtis mokyklos aplinkoje, ilgainiui pradeda atsilikti nuo bendraamžių. Paauglystėje vystosi antrinės problemos ir jiems reikalinga parama/konsultavimas, pagalba. Deja, dažniausiai jie tampa visuomenės našta dėl nesuteikiamos psichiatrinės pagalbos ar kriminalinės priežiūros.

Mokymų metu bus aptariama specialiojo ugdymo istorija ir pasiekimai, kai ugdymas taikomas mokiniams su fizine ir protine negalia, normalaus ir aukšto intelekto mokinių, turinčiu autizmo spektro ar Aspergerio sutrikimą atpažinimo metodai. Mokymu metu bus išvardinti jų poreikiai ir aptarta, kokias strategijas naudojant galima įgyvendinti sėkmingą šių žmonių ugdymą ir teikti emocinę paramą (ikimokyklinis, mokyklinis amžius, paauglystė ir jauni suaugę). Pradžioje bus aptariama specialiojo ugdymo paramos poreikis, tuomet įtraukiama socioemocinė raida ir galiausiai aptariamas pasiruošimas suaugusiojo gyvenimui.

Seminaras skirtas specialiesiems pedagogams, logopedams, socialiniams darbuotojams, ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ugdymo pedagogams, bendrojo lavinimo mokyklų mokytojams, klasės auklėtojams, dalykų mokytojams, dirbantiems su spec. poreikių vaikais, tėvams.

Lektorė – Jura Tender, lietuvių kilmės klinikinė psichologė, ISADD Lietuva direktorė iš Australijos, turinti daugiametę patirtį vystymosi sutrikimų, sunkaus elgesio bei Elgesio terapijos srityse. Jai talkins „ISADD Lietuva“ – intervencinės paslaugos autizmui ir lėtesniam vystymuisi – komanda. „ISADD“ yra ankstyvosios intervencijos paslaugų teikėjas, akredituotas Australijoje. Ši organizacija veikia Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Singapūre, Indonezijoje, Airijoje, Jungtinėje Karalystėje.

Daugiau informacijos teirautis Šiaulių miesto savivaldybės švietimo centro telefonais:

+370 (41) 524 376
+370 (652) 25122

Mokėjimo informacija

Kaina: 25 eurai.

Mokėti galima grynais seminaro dieną.

Išankstiniams asmeniniams pavedimams:

Sąskaitos Nr.: LT73 7300 0100 8725 3055
AB bankas: ,,Swedbank”
Banko kodas: 7300

Išankstiniams biudžetinių įstaigų pavedimams:

Sąskaitos Nr.: LT68 7300 0100 8697 6113
AB bankas: ,,Swedbank”
Banko kodas 7300

Share