Pasiruošimas mokyklai

Pasiruošimas mokyklai
23 Rgp 2017

Vasarai einant į pabaigą svarbu ne tik pasirūpinti mokyklinėmis priemonėmis, bet ir paruošti patį vaiką mokslo metams. Nauja mokykla, nauja klasė, naujos patalpos, mokytojai, vaikai – gali sukelti stresą bet kuriam vaikui. Ką bekalbėti apie vaikus turinčius autizmo spektro sutrikimą, kuriems ypač sunku prisitaikyti prie naujovių bei pokyčių. Mama Kimberlee Rutan McCaffery, auginanti vaikus su ASS savo tinklaraštyje pasidalino patarimais kaip paruošti vaikus su ASS mokslo metų pradžiai.

  1. Kalbėkite su vaiku apie artėjančius mokslo metus. Taip sumažinsite vaiko nerimą. Galite paruošti socialinę istoriją naudodami vaizdinę medžiagą: mokyklos, patalpų, mokytojų nuotraukas.
  2. Kiekvieną dieną kalendoriuje kartu su vaiku užbraukite dienas, likusias iki mokslo metų pradžios.
  3. Iki prasidedant mokslo metams keiskite vaiko dienos režimą.
  4. Esant galimybėms aplankykite mokyklą. Supažindinkite vaiką su patalpomis, klasėmis.
  5. Būtų puiku jeigu iki prasidedant mokslo metams vaikas susipažintų su mokytojais. Ar bent gautumėt mokytojų nuotraukas.
  6. Surašykite vaiko stipriąsias ir silpnąsias puses, sensorines problemas ir kitus svarbius punktus. Tai bus svarbi informacija mokyklos darbuotojams, kurie dirbs su Jūsų vaiku.
  7. Prasidėjus mokslo metams stebėkite vaiką ir jo progresą. Asmeniškai susipažinkite su vaiko mokytojais.
  8. Nepamirškite padėkoti. Jeigu matysite, kad Jūsų vaikui nesunkiai pavyksta prisitaikyti prie naujos aplinkos, reikalavimų, parašykite padėkos laišką mokyklos vadovams.
  9. Ir svarbiausia pabandykite atsipalaiduoti. Vaikai jaučia tėvų nerimą, baimes. Stenkitės išlikti ramūs, taip padėsite savo vaikui įveikti mokslo metų iššūkius.

Daugiau skaitykite:

anglų kalba

rusų kalba

Share